Interim management

Het woord zegt het al. Interim is tijdelijk. Dat kan zijn omdat er iemand vervangen moet worden, maar in de praktijk van Notten Ins&Outs gaat het vaak over het managen van een bedrijfsonderdeel dat efficiënter, effectiever en klantgerichter gaat werken. Door klantgerichte herinrichting dat vaak gepaard gaat met een cultuurverandering. Interim-management is dan een middel om het doel te bereiken. Als het doel bereikt is en de interim-manager van Notten Ins&Outs naar huis kan, draagt hij zijn werk schoon en opgeruimd over aan een vaste medewerker.

Project- en programmamanagement

Notten Ins&Outs heeft een lange en brede ervaring in het opzetten, implementeren en managen van projecten en programma’s. Van belang is natuurlijk dat het probleem goed geanalyseerd is en het doel van een project helder geformuleerd is. Dat lijkt een inkopper. Maar al te vaak is een doel te vaag omschreven of gaat men uit van aannames die achteraf onjuist blijken te zijn. Essentieel is ook dat het project goed wordt overgedragen aan de organisatie en is geborgd. Of het nu gaat om een fusie van bedrijfsonderdelen, een hospitality-programma voor ondersteunende diensten, of het optimaleren en herinrichten van operationele of commerciële bedrijfsprocessen, Notten Ins&Outs beheerst het traject van A tot Z.

Integratie Management

Integratie van bedrijven is meer dan een nieuw logo, een missie en een visie. Het is het continu waarmaken van de missie en visie. Het succes van een integratie staat of valt bij de juiste balans tussen systeem, proces en mensen. Voorafgaand aan de integratie project moet het voor het management- en projectteam glas helder zijn wat de propositie, manier van communicatie, prijs van de dienst of product, processen- en procedures, personeel en communicatie van het (nieuwe) bedrijf is (of wordt). Zo kan iedereen vanaf het eerste moment zijn bijdrage leveren.